![]() |
De ingrediënten van de saus |
![]() |
Een court-bouillon met fond, wortel, ui, prei, bouquet garni, knoflook. |
![]() |
Ziet er nog niet écht smakelijk uit.... |
![]() |
Maar wie weet, over een uurtje of 2.... |
![]() |
De ingrediënten van de saus |
![]() |
Een court-bouillon met fond, wortel, ui, prei, bouquet garni, knoflook. |
![]() |
Ziet er nog niet écht smakelijk uit.... |
![]() |
Maar wie weet, over een uurtje of 2.... |
Naam recept | Hoppy pale ale |
Brouwdatum | 11-1-2011 |
Aantal liters | 15 |
Gewenst begin SG | 1055 (5,9 Vol% alc.) |
Totaal brouwwater | 23,8 liter |
Maischdikte | 4,0 l/kg |
Maischwater | 15,0 liter |
Spoelwater | 8,0 liter |
Kooktijd | 90 minuten |
Berekende kleur | 32 EBC (Brouwvisie) |
Berekende bitterheid | 51 EBU (Glenn Tinseth) |
Moutnaam | % Stort | Massa | Kleur |
---|---|---|---|
Pilsmout 3 EBC | 66,7 % | 2500 gr | 3 EBC |
Ambermout 50 EBC | 26,7 % | 1000 gr | 49 EBC |
Tarwemout | 6,7 % | 250 gr | 3 EBC |
Hopnaam | % Alfazuur | Massa | Kooktijd | Bitterheidsaandeel |
---|---|---|---|---|
Styrian Golding | 6,0 % | 15 gr | 15 minuten | 10 EBU |
Styrian Golding | 6,0 % | 36 gr | 90 minuten | 50 EBU |
Opmerkingen | Hop in pallets, alfazuur onbekend, in hopzakjes, beiden van van Rein in Delden |
Omschrijving | Waarde |
---|---|
Gistsoort | Safale S-04 |
Gist toegevoegd als | Giststarter |
Stap nr. | Temperatuur | Rusttijd | Maischdikte |
---|---|---|---|
1 | 60°C | 50 minuten | 4,0 l/kg |
2 | 70°C | 20 minuten | 4,0 l/kg |