- 200 gram pindakaas (bio, 94% pinda, of maal zelf pinda's.)
- 50 gram santen
- theelepel verse geraspte gember
- 1 teen geraspte knoflook
- scheut ketjap manis
- sambal
Groenten naar wens, bijv:
- witte kool
- wortel
- komkommer
- witte of spitskool
- boontjes
- kousseband
- taugé
- 4 hardgekookte eieren
- krupuk
- gefrituurde uitjes of serundeng (of allebei)
- 400gr boontjes (12 minuten)
- 1 komkommer (1 minuut)
- 1 wortel (30 seconden)
Spoel de groenten na het koken koud onder de kraan, laat goed uitlekken en verdeel ze in laagjes in een schaal.
Maak de pindasaus:
Bak in een scheutje olie kort de gember en de knoflook, voeg dan de santen en de pindakaas of gemalen pinda's toe. Pas op met aanbranden, voeg geregeld water toe totdat je een enigzins vloeibare, maar niet te dunne saus hebt. Breng op smaak met ketjap en sambal. Als de saus geschift raakt, los dan een klein beetje nieuwe santen in warm water op en voeg de geschifte saus in kleine beetje toe, constant goed roerend.
Giet de saus over de groenten. Snij de eieren in kwarten en verdeel over de saus. Bestrooi met serundeng, gebakken uitjes en/of verkruimelde krupuk.
Lekker met rijst!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten