donderdag 27 januari 2011

Boekoe Kita

Een aanrader voor in de (kook)boekenkast: Boekoe Kita. Zeker niet foutloos: zo mis ik wat meer achtergrond over ingrediënten en zijn niet alle recepten foutloos, maar het belangrijkste gaat zeker goed: het geeft je volop zin om aan de slag te gaan. De makkelijke ingrediëntenlijst voorin is een echte uitkomst. Daarmee gewapend kom je (een kleine 20 euro lichter) de toko uit met de basisingrediënten voor bijna alle gerechten in het boek.


We aten onder andere al babi tien, atjar (hierboven), sajor asem, ajam sambal goreng (hieronder) en fou yong hai (op z'n Indisch) en nog meer. Erg lekker allemaal.


De vraag is alleen: moet ik me nu wel of niet schamen over het feit dat ik Bianca van Big Brother 2 herkende aan de foto's in het boek? Ik houd het maar op mijn vermogen gezichten te herkennen...

Een paar tips die je niet in het boek vindt:
  •  Gember bewaar je ongeschild in de vriezer. Bevroren haal je eventueel met een mesje de schil er gemakkelijk af, en vervolgens met een fijn scherp raspje heb je de makkelijkste manier om fijne gember te krijgen. En vers is wel zo lekker.
  • Laos zou vers ook lekkerder moeten zijn, ik moet nog proberen of ik daarmee hetzelfde kan doen.
  • Ook sereh (citroengras) kan prima in de vriezer.
  • Kijk op http://www.aziatische-ingredienten.nl/ voor veel meer dan alleen Indonesische ingrediënten in de toko.

Je vindt het boek bijvoorbeeld hier...

ISBN:  9789089892294

Geen opmerkingen: