vrijdag 18 april 2014

Aspergetijd!

Het hoeft niet ingewikkeld... met ei, mayonaise & ham.
 Hoera, het aspergeseizoen is er weer. Haal ze dus gauw bij je favoriete adresje, in mijn geval bij Slaghekke aan de Auke Vleerstraat in Enschede. (Let op; de verkeerssituatie is nogal gewijzigd, je moet nu direct na het kanaal het transportterrein op om op de parallelweg te komen.) Maar er zijn er zoveel in Twente!



En dan? Dan maak je ze klaar. Zoek lekkere dikke uit, schil ze ruim en snijd het kontje eraf. Zet een pan ruim gezouten water op en breng aan de kook. Laat even koken (dunnetjes een minuutje, tot grote dikke een minuut of vier) en zet het vuur uit. Laat liefst helemaal afkoelen (een tikkie restwarmte is niet erg). Warm vlak voor het opdienen de asperges nog even op in wat kookvocht en dien op met;
- gekookte ham, ei en mayonaise
- gerookte zalm, dille en roomboter
- hollandse garnaaltjes en hollandaisesaus
- een lamshaasje met thijmjus

Ernaast nog een nieuw aardappeltje in de schil, genieten maar! Erbij drinken we natuurlijk een frisse witte Elzasser of een niet te heftig lentebiertje. Als het maar geen Grolsch is...

Geen opmerkingen: