zaterdag 15 februari 2014

Varkenswangen met kriek

Donderdag had ik plotseling mijn weekendprojectje bedacht; varkenswangen. Meteen een mailtje naar Slagerij de Feijter voor blije varkenswangen - lachende varkens hebben immers nog lekkerdere wangen.Thuisgekomen keek ik een opgenomen aflevering Dagelijkse Kost en, alsof het zo moest zijn; in één van de opgenomen afleveringen werden de wangetjes met Kriek bereid.

Fotogeniek? Mwah. Lekker? Ja!
Het recept zal ik hier dus niet herhalen, dat is gewoon te vinden op een.be/dagelijksekost . Wel een paar kanttekeningen:

  1. Gebruik OUDE Kriek - net zoals bij de Geuze bevat 'moderne' geuze vaak zoetstof. Kijk dus op het etiket en neem het niet mee als er aspartaam of een andere zoetstof genoemd wordt. Ik had Oude Kriek van Boon (Let op - er is ook niet-oude Kriek van Boon, ik ben zelfs bang dat Jeroen Meeus deze gebruikt).
  2. De aangegeven tijd is wat krap - uiteindelijk hebben de wangen ruim drie uur gehad, maar na twee-en-een-half uur was het ook goed. Na twee uur echt nog niet...
  3. Ik heb het laatste uur de deksel van de pan gehad voor een mooie dikke saus. Ook gebruikte ik 3 dikkere plakken ontbijtkoek ('peperkoek')
  4. Ik heb er geen kersenjam in gedaan, maar wél een eetlepel honing.
  5. Vraag de slager echt even de vliesjes te verwijderen, het lukte me dankzij een toch echt iets te bot mesje niet makkelijk.

Een half uurtje voordat ze gaar zijn.
Erbij eet je natuurlijk frites en, zoals Jeroen doet, een groene sla. Of als je wortels en bietjes in je groentepakket hebt; een frisse bieten/wortelsla.


Geen opmerkingen: