donderdag 3 juni 2021

Gebrouwen - een lager!

Via het Twents Bierbrouwersgilde konden we zéér lokaal en ook biologische pilsmout bestellen, van Erve Triesthaar, hemelsbreed nog geen 10KM weg. Da's natuurlijk altijd leuk! Maarten kwam zelf de 25 kilo brengen. 

Om de gerstemout goed tot zijn recht te laten komen besloot ik er mijn eerste ondergistende bier mee te brouwen. Ik heb geen andere mouten gebruikt en ook de hop simpel gehouden: Cascade voor het bitter, Hallertau Mittelfrüh voor het aroma. Saflager S-23 als gist. In de bijkeuken was het een behoorlijk constante 13 graden, dus daar heb ik de vergisting laten plaatsvinden. Na 3 weken was die vergisting compleet, en heb ik het bier gebotteld. Het bier was snel op druk, maar erg veel koolzuur komt er niet in - maar rustig aan wordt het steeds meer. Zoals je ziet is het een troebel bier, maar het ruikt heerlijk moutig en de hop geef een mooie frisse geur. Redelijk bitter, maar zeker niet té. 

Ik ben tevreden, doen we nog een keer.

Geen opmerkingen: