woensdag 16 mei 2012

De week van het Nederlandse bierNiet vergeten hè, het is eindelijk zover! Het is de week van het Nederlandse bier.  Ik moet toegeven, ik heb er nog niet veel van meegekregen; we bezochten Zaterdag wel De Toeter in Groningen, maar die hadden pas zondag een proeverij, en het festival in Den Haag is op dit moment net even te ver weg. Maar niet getreurd, ook in Twente is er één en ander te doen.

Woensdagavond was er in de Beiaard een proeverij van de Bekeerde Zuster, de 'huisbrouwerij' van de Beiaardgroep. Niet per sé mijn favoriete bieren, maar wel een gezellige avond. Bij de afsluiting proefden we nog een scheutje 17 jaar oude Hertog Jan (nog behoorlijk lekker, sherryachtig maar verder vrij goed van smaak) en 12 jaar oude La Trappe Enkel - dat wordt niet meer gemaakt. De laatste vertoonde meer de bekende ouderdomsverschijnselen - een typische geur van (gele) rozijntjes en appelschillen - evengoed nog best te drinken.
Ook aan het einde van de week (20 mei) is bij de Beiaard een en ander te beleven (een festival dus). Zondag sprak Oscar in het Pleintje in Hengelo over 'zijn' Twents bier. In het Pleintje gebeurt sowieso meer - vanavond gaan er grote flessen Nederlands bier open en morgen komt Gulpener er langs met biologisch bier (PDF), .

Voor het complete overzicht, ook in de rest van het land, kun je kijken bij het programma!

Proost, en onthoud, geniet met mate(n)!

Geen opmerkingen: