zondag 4 december 2011

Mini Scotch Eggs


Ingredienten:
  • 2 kippeneieren
  • 12 kwarteleitjes
  • 400 gram saucijzen van blije big
  • paneermeel
  • bloem
  • frituur+olie
Kluts de kippeneieren tot een papje.  Kook de kwarteleitjes 4 minuten en laat schrikken onder kraan. Daarna pellen, afspoelen en afdrogen.  Meng het vlees met paneermeel en ongeveer 1/3 tot de helft van het eimengsel tot een stevig deeg. Laat even staan.Zet een bord klaar met bloem, één met ei en één met paneermeel en als we toch vaat creëeren, één schoon bord. Verhit de friteuse voor op 165 graden.


Neem steeds een bolletje vlees en maak er een deukje in. Leg er een kwarteleitje in, vouw het vlees eromheen en zorg dat het mooi aansluit. Nog even door je hand rollen. Leg ze eventueel even in de koelkast. Van het overgebleven vlees kun je kleine worstjes (1cm) rollen.

Rol de bolletjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. (Doe dit ook met het overgebleven vlees).


Leg, afhankelijk van je friteuse, 3-4 ballen tegelijk in de friteuse en bak ze in 6-7 minuten mooi bruin en het vlees gaar. Controleer eventueel met een kernthermometer - het vlees moet ten minste 82 graden zijn, direct op het ei en op het dikste gedeelte.

Het is natuurlijk pubvoer, dus serveer lekker simpel met brood, Romaine sla en Ceasar dressing. Erbij dronken we een Mug Bitter van de Scheldebrouwerij - het hoppige droge biertje combineerde goed met het zoute, stevige van de scotch egg.

Geen opmerkingen: