zondag 23 oktober 2011

Risotto met flespompoen en weizenbier

Voor 4 personen:
  • 200 gram 3 kleurenrijst (natuurwinkel)
  • 200 gram flespompoen, schoongemaakt of geschild, ontpit en in dobbelsteentjes van 1cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 spaanse peper, fijngehakt
  • 200ml fris, niet te hoppig bier (bijvoorbeeld Weizen van Maallust)
  • peper
  • zout
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • groentebouillon
  • peterselie


Fruit de ui, knoflook en peper voeg de pompoen toe. Bak kort en doe daarna de rijst erbij in. Bak deze tot hij lichtjes glazig wordt en voeg daarna het bier toe. Breng het geheel aan het pruttelen en voeg steeds wat groente- of kippenbouillon toe tot de rijst de juiste gaarheid heeft bereikt. Onze rijst had een kooktijd van 40 minuten, dus het duurt wel even (zeker een uur). Tussendoor geen zin om te roeren? Dan kun je wel smokkelen door even wat meer vloeistof in één keer toe te voegen.

Wanneer de rijst gaar is (let op; de 3 kleuren rijst hoor een bite te houden, maar dat zijn de velletjes aan de buitenkant, de binnenkant moet gaar zijn) kun je de parmezaanse kaas toevoegen en de peterselie erdoor doen. De risotto niet te papperig zijn. zich over het bord verspreiden maar niet te snel, en er mag geen vocht uit lopen; als dit alles klopt dan is het prima.

Even doorwarmen en en serveren met nog wat geraspte Parmezaanse kaas, een stuk brood en natuurlijk een biertje. Voor erbij mag het wel een ietsje bitterder, wij gingen voor een Duits Alt bier.

Geen opmerkingen: