zaterdag 6 augustus 2011

Octopus

Vandaag gemaakt: Octopus! Volgens de volkskeuken 'verbaas je je erover hoe goedkoop dat is'. Ik verbaasde me er dus over dat het alsnog 15€/kg was, maar het was het zeker waard. We hadden een exemplaar van (op de gram) 1 kilo, schoongemaakt en de kop  losgesneden van het onderstel. Troepjes uit de kop, snaveltje eruit en  ooggedeelte weggooien en het geheel rustig zo'n 45 minuten koken in water met een bouguet garni poisson (venkel, laurier, tijm).



Eruit pakken en laten drogen. Snijd het onderstel in 8 héél logische stukken (de poten, volg de stippellijn) en prik en satéprikker door elke poot. Marineren in citroensap, oregano, piment d'espelette (of cayennepeper), zout, peper en flink olijfolie. Verwarm en bakpan en bak de poten krokant, of schuif de pan onder de grill (let op het handvat) en draai de pootjes tot ze allemaal mooie  krokant kantjes hebben. Nog wat vers citroensap en wat olijfolie erover  en genieten maar!

Wij aten het met turks brood, een mooie griekse salade en grote witte bonen met oregano en tomaat.

Jamjam!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen