zondag 7 augustus 2011

Gado Gado

Aangezien we het zelf op het laatste moment bedachten ontbrak bij ons taugé en de uitjes/serundeng maar het smaakte er niet minder om :-)

  •  200 gram pindakaas (bio, 94% pinda, of maal zelf pinda's.)
  • 50 gram santen
  • theelepel verse geraspte gember
  • 1 teen geraspte knoflook
  • scheut ketjap manis
  • sambal

Groenten naar wens, bijv:
  • witte kool
  • wortel
  • komkommer
  • witte of spitskool
  • boontjes
  • kousseband
  • taugé
Garnituur:
  • 4 hardgekookte eieren
  • krupuk
  • gefrituurde uitjes of serundeng (of allebei)
 Kook de groenten net gaar, ieder met hun eigen kooktijd. Wij hadden:
- 400gr boontjes (12 minuten)
- 1 komkommer (1 minuut)
- 1 wortel (30 seconden)
Spoel de groenten na het koken koud onder de kraan, laat goed uitlekken en verdeel ze in laagjes in een schaal.

Maak de pindasaus:
Bak in een scheutje olie kort de gember en de knoflook, voeg dan de santen en de pindakaas of gemalen pinda's toe. Pas op met aanbranden, voeg geregeld water toe totdat je een enigzins vloeibare, maar niet te dunne saus hebt. Breng op smaak met ketjap en sambal. Als de saus geschift raakt, los dan een klein beetje nieuwe santen in warm water op en voeg de geschifte saus in kleine beetje toe, constant goed roerend.

Giet de saus over de groenten. Snij de eieren in kwarten en verdeel over de saus. Bestrooi met serundeng, gebakken uitjes en/of verkruimelde krupuk.

Lekker met rijst!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen