zondag 19 september 2010

Hamlappen gestoofd in Westmalle Triple

In de foto hieronder zijn alle ingrediënten natuurlijk al te zien, maar voor het overzicht staat eronder het lijstje.
  • 300 gram hamlappen (in dit geval biologisch, evenals de meeste andere ingrediënten)
  • 2 wortels
  • 2 stengels selderii
  • hand peterselie
  • 2 uien
  • 1 stengel prei
  • 4 tenen knoflook
  • boter en eventueel wat olie om te braden
  • 1 of 2 bouillontabletjes (lekkere dus, zonder smaakversterkers maar met smaak)
  • 2 plakken ontbijtkoek, 1 ingesmeerd met appelstroop en 1 met grove mosterd
  • 1 flesje westmalle
  • peper, zout
  • serpolette of thijm
Pas op de vingers. Snijd alles in logische stukjes
De logische stukjes
Snijd de hamlappen in grote stukken. Zout en peper erop.
Bak ze bruin in boter en voeg daarna de ui toe.
Deze is voor in het eten hoor. Echt.
Als alles mooi bruin is...
Eén flesje Westmalle triple erin, de groenten en de bouillonblokjes
(begin eventueel met één en proef later voor de tweede).
Timer op, nou ja, een uur dus.
Besmeer vast de ontbijtkoek.
Na een kwartiertje de helft van de koek erin.
Kijk na nog een kwartiertje hoe dik het is, als het nog goed vloeibaar is,
dan kan de rest er ook nog bij.
Dat begint er goed uit te zien. Na het eerste uur even kijken,
heel zachtjes door laten pruttelen tot het vlees mooi zacht is.
Dat kan in totaal best 90-120 minuten duren.
Vlak voor het opdienen nog wat peterselie erdoor.
Niets vergeten? Ik geloof het zowaar niet!
Genieten maar! Gekookte aardappeltjes en uiteraard een Triple erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen