vrijdag 1 februari 2013

Eisbein met Schwarzbier

Ah, Duitsers. Varkensvlees en bier. Ik kan er weinig aan doen, de dingen die ik in Duitsland het lekkerst vind vallen toch meestal in één van die categorieën. Een mooi Lagerbier, Weizen of Alt met een (goede!) bratworst, weisswurst of knapperkrokant broodje met koude (schnitzel). Of natuurlijk dit recept: een Eisbein in Schwartzbier!


  • 2 stuks eisbein, 750 gram totaal
  • 1L Schwartzbier (Köstritzer)
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 2 uien
  • knofook
  • 4 bouillonblokjes (zonder smaakversterker)
  • piment
  • laurierblad
  • 1 spaanse peper
  • zwarte peper
Snijd de groenten in stukken en fruit ze aan in een scheutje olie. Leg de eisbein in de pan en doe de overige ingrediënten erbij. Breng aan de kook en laat 1.5 - 2 uur sudderen.

Haal de eisbein uit de pan en zeef het kookvocht. Verwijder desgewenst de huid van de eisbein en leg ze in een braadslee, liefst één met rooster. Verhit de oven tot 220 graden en plaats de braadslee erin. Overgiet de eisbein van tijd tot tijd met wat kookvocht, draai af en toe voorzichtig. Wanneer de eisbein een mooie bruine korst heeft is hij klaar en kun je hem serveren. Met zuurkool en, uiteraard, een Schwarzbier!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen