vrijdag 2 december 2011

Minced beef pie 'à la reine' met Rochefort!

Vandaag Fusion; niet Thais-Frans of Italiaans-Chinees, nee, Belgisch-Engels!


Een klassieke minced beef pie met een dubbele Belgische Twist. De pie wordt namelijk niet afgedekt met bladerdeeg maar opgediend in Bouchées a la Reine, (Koninginnehapjes, of in gewoon nuchter Hollands 'pasteibakkies'). Ook zit zit er een Belgische Trappist door de vulling.

Voor de vulling:
  • 4 worteltjes
  • 3 stengels sellerie
  • 4 uien
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 450 gram rundergehakt
  • 1 lekker bouillonblokje of kuipje (geen MSG)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Flesje Rochefort 6 (of 8 of 10), of Chimay, of Westmalle. Een donkere dubbel dus.
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gram kastanjechampignons 
  • 2 eetlepels mosterd
  • maizena
  • worcestershire saus
  • water
Snipper de ui en snijd alle groenten in kleine blokjes. Fruit ui en vlees bruin in wat olie of boter en voeg de groente toe. Als dit wat gebakken heeft kan de tomatenpuree erbij. Giet er vervolgens het flesje bier in leeg en vul aan met water tot alles nét onder staat en laat lekker lang pruttelen.

Zet de pasteibakjes in de oven en warm ze op 160 graden een kwartiertje op. 

Snijd de champignons in stukken en bak ze in wat olie of boter. Breng de stoofschotel op smaak met peper en zout en worcestershire saus en voeg de champignons toe en mosterd. Bind het met maizena als het te dun is.

Schep het vervolgens in de pasteitjes en serveer eventueel met gekookte aardappelen en natuurlijk het bier dat je gebruikte!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen