zondag 27 februari 2011

Seizoensgroenten

Dankzij ons groentepakket van De Viermarken weten we steeds meer wat er in het seizoen is. Sommige dingen zijn geen verrassing ('s winters aardig wat kool) maar andere wel ('s zomers andijvie!).

Als je geen groentepakket hebt, kun je altijd nog hier kijken:

http://groentefruit.milieucentraal.nl/Groente-en-Fruit-Kalender/groente-en-fruit-kalender/zoeken/formulier

Nu is bijvoorbeeld Aardpeer (ook wel Topinamboer of Jeruzalem Artichoke genoemd) in het seizen. Erg lekker, het lijkt inderdaad behoorlijk op artisjokkenbodem.


Nigel Slater heeft er een mooi recept mee:

Poets 250 gram aardappels en 750 gram aardpeer blancheer ze 15 minuten. Doe ze vervolgens met olijfolie, zeezout en uitgeperste citroen in een hete oven en rooster tot ze mooie bruine randjes hebben. Wat platte peterselie eroverheen, nog wat citroensap en peper en klaar ben je. Eventueel kan er ook nog wat Parmezaanse kaas overheen.

Erg lekker met varkensvlees, bijvoorbeeld rustig gegaarde schouderkarbonade of chipolata worstjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen