dinsdag 11 januari 2011

Hoppy Belgian Pale Ale.

Zo, vandaag stond in het teken van restjes opmaken, richting een een Indian Pale Ale - of eigenlijk liever een extra hoppige belgische pale ale. Daarvoor heb ik een Belgisch pale ale recept van de brouwcursus van de HAB aangepast: véél meer hop (en Styrian in plaats van de gebruikte). Ik ben benieuwd hoe hij gaat smaken! Na het koken was de hop in elk geval goed te proeven.

Basis
Naam receptHoppy pale ale
Brouwdatum11-1-2011
Aantal liters15
Gewenst begin SG1055 (5,9 Vol% alc.)

Algemeen
Totaal brouwwater23,8 liter
Maischdikte4,0 l/kg
Maischwater15,0 liter
Spoelwater8,0 liter
Kooktijd90 minuten
Berekende kleur32 EBC (Brouwvisie)
Berekende bitterheid51 EBU (Glenn Tinseth)
Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsmout 3 EBC66,7 %2500 gr3 EBC
Ambermout 50 EBC26,7 %1000 gr49 EBC
Tarwemout6,7 %250 gr3 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Styrian Golding6,0 %15 gr15 minuten10 EBU
Styrian Golding6,0 %36 gr90 minuten50 EBU

OpmerkingenHop in pallets, alfazuur onbekend, in hopzakjes, beiden van van Rein in Delden

Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortSafale S-04
Gist toegevoegd alsGiststarter

Maisschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
160°C50 minuten4,0 l/kg
270°C20 minuten4,0 l/kg

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen